7 inzichten op een dag die niet verliep zoals gepland

Dag 9 van 40 dagen bloggen

Vandaag bezocht ik Het Kunstuur in Mechelen. Het lag in mijn bedoeling om dit in de voormiddag te doen en na de middag met de trein door te reizen naar het landelijke Wijgmaal. Waar ik vlak na de middag een tweede afspraak had.

Het ideale verjaardagscadeau

De dag verliep niet volledig zoals gepland maar gelukkig haalde ik er toch een paar inzichten uit.

Als je om 7 uur een bericht krijgt van iemand met wie je een afspraak hebt in de namiddag, is dat niet om je eraan te herinneren dat ze blij zijn dat ze jou die dag zien.

Zo gebeurde. De afspraak kon drie uur verlaat worden of uitgesteld. Ik koos voor het eerste. Gevolg. Ik kreeg de kans om de stad Mechelen beter te leren kennen. Ik genoot van terrasjes, het zonnetje en een goed boek.

Het Kunstuur was weeral meer dan de moeite waard om te bezoeken

Intussen is dit de derde editie van het initiatief van de broers Bourlon. Het concept maakt de tentoonstelling toegankelijk, ook voor wie niet onmiddellijk geboeid is door kunst. BV’s geven een eigen impressie bij de schilderijen wat het geheel luchtig en bevattelijk maakt. En ook nu weer vielen de prachtige werken van de Leieschilders mij op. Wij vertoeven regelmatig in de musea van Gent, Deinze en Latem om deze werken te bewonderen. Vanaf april komt er ook een editie in Hasselt. Ik zie er naar uit.

Soms is het goed dat enkel niet-populaire jongens dwaze ideeën hebben

Terwijl ik stond te kijken naar de verbouwingswerken aan het station van Mechelen, stapt een groep pubers mij voorbij. Ze verwonderen zich over de werken. Eén probeerde constant de groep bij te benen. De anderen sloegen er eigenlijk geen acht op. Plots hoor ik die laatste zeggen ‘Gaan we het station laten ontploffen?’ Iedereen stapte door en niemand sloeg acht op de meeloper.

Gelukkig.

Huisdieren maken mensen gelukkig

Zo stond het in de metro, het gratis krantje in de trein. Wie een huisdier heeft, weet dat. Waarom moest er weer een wetenschappelijk onderzoek gedaan worden met een conclusie die we al kennen? Ik las het artikel en zag de bron van deze waarheid: Nestlé Purina PetCare. Een fabrikant van dierenvoeding.

We hebben allemaal al eens vragen bij het grote aantal wetenschappelijke onderzoeken die veel geld kostten en eigenlijk niet zo relevant zijn of een aantoonbare meerwaarde hebben voor de samenleving. Maar een wetenschappelijk onderzoek om nog meer dierenvoeding te verkopen, lijkt mij doortrapte en platte commerce. Onze kat, Poes, verdient beter.

Treinconducteurs zijn waarschijnlijk geselecteerd op hun vriendelijkheid

Ik werd betrapt zonder mondkapje (even doorademen) en ik werd niet beboet, kreeg zelfs een vriendelijke glimlach alsof ik alle regels perfect volgde.

Ik miste mijn aansluiting en kreeg onmiddellijk een alternatief om mijn reis verder te zetten. Zo vriendelijk zijn de medewerkers van de NMBS en toch zijn zij het vaak die de volle lading krijgen bij vertragingen. Waar ze zelf geen schuld aan hebben.

Wie zou de NMBS bij de hand nemen om hun mensen op te leiden? Ik ken sectoren waar de werknemers veel kunnen van leren van die klantgerichtheid.

Je mag mensen nooit verwijten dat ze iets verkeerd doen. Hadden ze geweten hoe het moest, ze hadden het ook gedaan

Ik vroeg haar om het nog eens te herhalen. Dit wordt mijn nieuwe superquote. En mijn lijfspreuk is vanaf NU: ‘Verwijt mij niet dat ik iets verkeerd doe, als ik wist hoe het moest, had ik het gedaan. ‘

Moraal van het verhaal: Mensen hebben altijd goeie bedoelingen maar weten niet wat goed is.

Dit weten brengt enorm veel rust. Vanaf nu moeten we alleen nog met onszelf bezig zijn en geen energie verliezen aan anderen die het in onze ogen niet goed doen. Die mensen weten niet dat ze iets verkeerd deden. Hadden ze dat geweten, ze hadden het uit zichzelf anders gedaan.

Mensen beseffen dat GSM- stralen ongezond zijn maar gedragen zich alsof ze potdoof zijn

Meer en meer mensen houden de GSM ver van hun hoofd om te praten en te luisteren. Vandaag zal ik zelfs twee mensen op de trein die hun boxen hadden aangesloten op de GSM. Zou het niet leuk zijn als we vanaf nu voor verjaardagen ‘oortjes’ zouden schenken?

Voor de rest was het een fantastische en zonnige dag.

2 gedachten over “7 inzichten op een dag die niet verliep zoals gepland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s