Sint en Piet CORONAPROOF

Wij schreven een brief aan onze kleinkinderen Ferre en Seppe om hen de echte reden uit te leggen waarom de Sint dit jaar noodgedwongen een alternatieve manier zocht om hen te verwennen.

Dag mannen,

Wij hebben goed nieuws en wij hebben slecht nieuws. Op het einde van het verhaal zullen jullie merken dat het slechte nieuws uiteindelijk nog redelijk goed meevalt.

We kregen een telefoon van de administratieve dienst van de Sint en Zwarte Piet. Vorig jaar is hier iets ergs gebeurd in en rond ons huis wat de Sint en vooral Piet kwaad maakt.

Het zit zo. We hadden op de avond dat de Sint kwam onze kachel te lang laten branden. Bovendien was Omalu, weer laat op de avond blogs aan het schrijven en het licht brandde tot een stuk in de nacht. Wist ze veel dat buiten op ons dak twee mannen en een paard stonden te wachten om de cadeautjes door de schoorsteen te gooien of zoals we later hoorden, binnen te brengen. Sint had zich enorm geënerveerd om dat lange wachten en heeft toen gezworen dat hij de geschenken rechtstreeks naar Kumtich zou brengen omdat jullie wel op tijd gaan slapen en geen kachel hebben.

Uiteindelijk hebben ze eerst de omliggende straten gedaan en toen alles rustig was in huis, deden ze een nieuwe poging. Zwarte Piet kroop door de schouw, die nog warm was en heeft zich daar serieus verbrand. Hij heeft nog een week niet normaal op een stoel kunnen zitten. Sinterklaas had ook nog opmerkingen over ons dak; het is langs de regenkant groen en glad. Sint en Piet willen nu tijdens de pandemie zeker niet in het ziekenhuis belanden. Uit respect voor iedereen die al eens op ons dak loopt, heeft Opapiet het dak onmiddellijk gekuist.

Sinterklaas was het voorval intussen vergeten door zijn leeftijd en zijn goed karakter.  Piet echter beweert dat zijn ‘poepje’ bij regenachtig weer nog steeds last heeft van zijn bezoek aan de familie Vandecasteele. Hij weigert om te komen. Jullie weten dat de Sint een brave man is en altijd zoekt naar oplossingen. Hij zou gewoon langs de voordeur komen maar hij vreest dat hij hier niet meer geraakt met die nachtklok en eigenlijk wil hij het aantal bezoeken dit jaar beperken. Hij kan niet zo goed ademen met dat mondkapje. Dat mondkapje en die dikke baard zorgen voor een allergische reactie en hij moet voortdurend krabben.  En dat is gevaarlijk want om veilig over de daken te lopen, moet hij de teugels goed en met TWEE handen vasthouden.

De Sint liet dus vragen of het goed was dat hij een cadeau doormailde?

“Mailt Sinterklaas speelgoed?” vroegen we verwonderd. Misschien staat de technologie in Spanje verder dan hier en kunnen ze daar cadeaus versturen met de computer?

“Neen, Sint en Piet dachten aan een jaarabonnement voor PLOPSALAND. De jongens zijn uiteindelijk braaf geweest. Ze maakten hun taken thuis en op school goed en deden voor zover het kon aan sport. Ferre ontpopt zich als de nieuwe Ben Crabbé van Tienen op zijn drumstel en Seppe is een ware popstar op zijn cornet”.

De Sint en Piet zijn duidelijk fier op jullie. Wij ook maar dat wisten jullie al toch?

De administratieve secretaresse van de Sint vindt dat de mannen geen slachtoffer mogen zijn van de onverantwoordelijkheden van hun grootouders; te laat gaan slapen en de kachel aansteken op sinterklaasnacht.

Wij hebben ons natuurlijk duizend keer verontschuldigd. “Maar zo een abonnement is toch wel heel duur?” zeiden we tegen de secretaresse van wie we dachten dat ze echt kwaad was op ons.

“Sint heeft persoonlijk naar zijn goede vriend Sancta Claus gebeld om de som te delen” zei ze. “Want ook de Kerstman heeft na het verhaal van Zwarte Piet en de Sint maar weinig zin om dit jaar bij jullie langs te komen”. 

Wij zijn toen heel nederig en stil geworden want volgens ons krijgen jullie nu een heel tof cadeau. De secretaresse van de Sint stuurde ons de mail met alle gegevens en deze bezorgen wij jullie nu. Als de pretparken terug open zijn, start jullie abonnement.

Hopelijk zien we elkaar wel met Kerstmis zoals alle jaren.

Lieve groet

Opapiet en Omalu

3 gedachten over “Sint en Piet CORONAPROOF

Plaats een reactie